Fotoclub de Wiemers bestaat 60 jaar

22. mrt, 2020

Alle festiviteiten vervallen

I.v.m. met het corona virus en de landelijke alsmede lokale overheidsmaatregelen heeft de fotoclub al haar activiteiten in de maand april afgelast. Alle activiteiten zullen worden verplaatst naar een later te bepalen datum.

6. jan, 2020

Fotoclub De Wiemers bestaat 60 jaar

Dit jaar bestaat de fotoclub 60 jaar.
Als fotoclub willen we dit niet geruisloos voorbij laten gaan en hebben besloten het een feestelijk tintje te geven.

Op dit moment zijn we nog bezig het programma samen te stellen. Tevens willen we deze festiviteiten koppelen aan de diverse evenementen die eind april/begin mei worden georganiseerd door diverse verenigingen en clubs in Loppersum.
In 2020 wordt landelijk 75 jaar bevrijding gevierd. We sluiten ons aan bij de evenementen die in het kader van dit feest in Loppersum worden georganiseerd.

Zo zal onze jaarlijkse expositie dit jaar niet zoals te doen gebruikelijk één dag t.w. Koningsdag, te zien zijn. Nu nog onder voorbehoud, zal de expositie een week lang te zien zijn in de Petrus en Paulus kerk in Loppersum.

Als fotoclub gaan we een fotowedstrijd organiseren voor de jeugd tot 16 jaar. Met deze wedstrijd zijn mooie prijzen te verdienen. Daarnaast worden de 15 mooiste foto's een week lang geëxposeerd naast de club expositie.
Deze fotowedstrijd heeft als thema "Vrijheid"

Op 29 april geeft tevens één van onze bekendste Nederlandse landschapsfotografen een lezing over landschapsfotografie. Bas Meelker, o.a. bekend als jurylid van het programma "Het perfecte plaatje" zal die dag zijn ervaringen en kennis op het gebied van landschapsfotografie met ons delen.

Het gehele programma is nog in voorbereiding. De bijzonderheden zullen via deze nieuw site binnenkort worden aangepast.

8. jan, 2020

Fotowedstrijd voor de jeugd.

Fotoclub De Wiemers bestaat 60 jaar.

In Loppersum bestaat de fotoclub De Wiemers, 60 jaar. Dit 60 jarig bestaan wil de fotoclub vieren.
Fotografie leeft als nooit te voren. Dagelijks maken we met onze mobieltjes duizenden foto’s. We willen bewaren of delen wat we op dat moment zien of waardevol vinden.
Dit jaar wordt in Nederland 75 jaar bevrijding gevierd. In heel het land vinden daarom herdenkingen en festiviteiten plaats.
Foto’s maken is net als zeggen wat je wilt zeggen, ook een vorm van vrijheid. Eén van de vrijheden die we dit jaar vieren. Veel scholen geven het onderwerp “Vrijheid” dit voorjaar extra aandacht in hun lessen.
Naast de jaarlijkse expositie en een lezing van een bekend landschapsfotograaf, organiseert de fotoclub een fotowedstrijd voor kinderen tot 16 jaar. Deze fotowedstrijd heeft als thema Vrijheid.
Vrijheid is een ruim begrip. Vrijheid houdt in dat je vrij bent, om zelf te bepalen wat je wilt doen, hoe je het wilt doen enz. Dat je mag zeggen wat je wilt zeggen en dat je mag geloven waarin je wilt geloven. Zolang je dit maar doet zonder iemand kwaad te doen.
Laat door het maken van een foto zien wat voor jou vrijheid betekent.
Een deskundige jury zoekt de 15 mooiste foto’s uit. Onder de beste foto’s worden mooie prijzen verloot zoals cadeau bonnen en workshops fotografie.
Tevens worden de 15 beste foto’s een week lang geëxposeerd in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum tijdens Koningsdag en de week tot aan 5 mei, de bevrijdingsdag.
Maak met je mobieltje, een tablet of een andere camera, foto’s van het onderwerp vrijheid en stuur maximaal 3 foto’s naar het volgende e-mail adres fotoclubdewiemers@gmail.com
Vermeld duidelijk je naam, adres en je leeftijd.

De wedstrijd sluit op 31 maart 2020.